top of page

Gezondheidsbeleid

Bij ons in De Wegwijzer vinden wij de gezondheid van onze kinderen van het grootste belang. Daarom stimuleren we gezonde voeding en voldoende beweging bij onze kinderen.

 

Gezonde voeding

 

In de voormiddag vragen wij om fruit of groente te voorzien als tussendoortje. Een boterhammetje of yoghurt kan eventueel als alternatief. In de namiddag is er geen tussendoortje meer nodig. Eventueel kan er een extra tussendoortje meegegeven worden voor de opvang. 

 

De leerlingen mogen op gelijk welk moment water drinken. Dit kan aangeboden worden door school of via de eigen drinkfles. Glazen flesjes of water met ‘een smaakje’ zijn niet toegelaten.

 

Chocolade, repen, snoep, chips, aperitiefkoekjes, … en frisdrank zijn verboden op school. 

 

Beweging

 

Niet enkel de voeding is belangrijk, ook bewegen draagt bij tot een gezonde levensstijl. Regelmatig houden de kinderen bewegingstussendoortjes in de klas, nemen we deel aan de sportdagen georganiseerd in samenwerking met de gemeente en organiseren we in samenwerking met SVS op woensdagnamiddag extra sportactiviteiten. 

 

We vragen om te voet of met de fiets of step naar school te komen. Woon je te ver of lukt dat niet? Parkeer dan de wagen op wandelafstand van de school. Zo draag je bij aan gezonde lucht en een veilige schoolomgeving! 


 

Samen werken we aan een gezonde toekomst voor al onze leerlingen!
bottom of page